het verhaal van de steak

Het vlees is uitsluitend afkomstig van jonge stierkalveren, die zich dagelijks in alle vrijheid voeden met het malse gras van de Argentijnse Pampa's. Met 50 miljoen dieren beschikt Argentinië over de één na grootste kudde ter wereld. Door de juiste verhouding van het klimaat, de rijke bodem en uitgestrekte landschappen op de pampa's zijn de runderen van de hoogste kwaliteit.

Omdat de Argentijnse runderen worden gevoerd met gras in plaats van graan onderscheidt het vlees zich van de rest. Het Argentijnse vee krijgt meer beweging en eet wel 100 verschillende soorten gras. Het vlees heeft daardoor niet alleen een betere smaak, maar bevat ook 10% minder cholesterol en 25% minder vet.

Het vlees wordt niet ingevroren maar vacuüm verpakt en gekoeld gescheept. Hierdoor kan het rijpen zonder waardevol vocht te verliezen. De reis van de pampa's naar ons restaurant duurt vier tot zes weken. In die tijd bereikt het vlees zijn optimale smaak.

Bij de bereiding in het restaurant wordt aan het vlees zout en chimichurrie-olie toegevoegd. Het vlees wordt tenslotte boven heet vuur 'flas grilled' en slechts één keer gekeerd.